Logopedisten

Hanneke Erasmus

Praktijkmanager en logopedist

” De praktijk in Amersfoort e/o run ik sinds 1996. Inmiddels ken ik veel specialisten, leerkrachten en collega therapeuten, wat overleg of verwijzen makkelijk maakt. Naast de praktijk heb ik ervaring met werken in het ziekenhuis ( KNO- , Neurologie en Long- problemen) en in het speciaal onderwijs, o.a. als communicatie specialist in cluster 4 (psychische en psychiatrische problematiek) en op Bartimeus ( blinden en slechtzienden). In 2011 haalde ik een Master Sen, aan de Hogeschool Utrecht, waar ik afstudeerde als beeldbegeleider (SSVIB) binnen de route leidinggeven en begeleiden. Verder gaf ik les in het Post-HBO onderwijs, op het Seminarium voor Orthopedagogiek in de masterroutes Remedial Teaching (R.T.) en Autisme Specialist, ben ik actief in kwaliteitsgroepen, voorzitter van het bestuur van LOGOS en ben ik moeder van drie jongens.

Mijn specialisaties in de praktijk zijn stem, adem, taal, o.a. tweede taalverwerving, dysfatische ontwikkeling(DO), autisme, dysartrie en stem- en spraakproblemen bij neurologische en oncologische problemen.

Op alle genoemde gebieden volg ik de actuele ontwikkelingen en jaarlijks diverse nascholingen. Voor de stemproblematiek volgde ik o.a. diverse scholingen over adem en ontspanning  zoals Van Dixhoorn.  Voor zang o.a. de Estill Voice training level 1 &2 en koortraining. Tevens nascholing over genderdysfonie, kinesiotaping bij de stem en adem, reflux- problemen, longziekten, neurologische aandoeningen en diverse stem methodieken.

Verder werk ik al langere tijd met manuele facilitatie van de larynx (MFL), soms ook strottehoofdmassage genoemd.  Met deze techniek kan de oefentherapie ondersteund worden met handmatige stretch-oefeningen van de strottehoofdspieren en de spieren daaromheen. Vooral patiënten met slik klachten, globus klachten en met een gespannen stemgeving kunnen hier veel baat bij hebben.”

Op maandagochtend, dinsdagmiddag  en woensdag  bereikbaar op het algemene nummer: 033-4751337 ( tel spreekuur van 12.30 – 13.00)
Op overige dagen dagelijks bereikbaar via e-mail: logopedie.extra@gmail.com

wat cliënten zeggen over Hanneke:

” Prettige vrouw, begripvol, hoort meteen wat goed en niet goed gaat. Zeer deskundig”

” zeer professioneel, veel kennis en ruime tools! Ik raad Hanneke bij iedereen aan.”

” geduld, ontspannen. Ik voelde mij op mijn gemak en serieus genomen. Echte specialiste. “


Merel Streefkerk

Logopedist

” Logopedie is een mooi vak en ik schep er veel voldoening in om mensen te kunnen helpen bij zo iets essentieels als communiceren. Ik werk op maandag en donderdag op de hoofdlocatie en doe daar ook het avond spreekuur. Daarnaast werk ik op woensdag in de dependance in Bilthoven op de school voor kinderen met een vorm van autisme en op maandagochtend, dinsdag en vrijdag op de locatie Michaëlschool. Ook op de schoollocaties kunnen cliënten van buiten de school terecht. Mijn aandachtsgebieden zijn taalontwikkeling, spraak, autisme en neurologie”

maandagmiddag en donderdag : hoofdlocatie, Albatrosstraat 21 tel 033-4751337
woensdag: dependance Berg en Bosch Bilthoven
maandag ochtend, dinsdag en vrijdag: Van Almondestraat, Amersfoort Kruiskamp
alle dagen per Whatsapp: 06 – 53 270 225

wat cliënten  zeggen over Merel:

“Merel communiceert helder en weet goed wat ze doet.”

” Echt een professional die mijn dochter meteen goed aanvoelde”

Yasmina el Yaakoubi

“Naast mijn studie logopediewetenschappen werk ik als logopedist op de hoofdlocatie, op de Zonneparel en op het Furglerplein. Ik werk voornamelijk met kinderen en help ouders bij het ondersteunen van de spraak en taal ontwikkeling van hun kind.  “
Maandag en woensdag ochtend : Amersfoort- Liendert Zonneparel 

Dinsdagochtend Amersfoort hoofdlocatie Albatrosstraat tel: 033-4751337,
Dinsdagmiddag dependance, Rustenburg – Furglerplein 9, Amersfoort
per Whatsapp: 06- 83 50 4901

wat cliënten zeggen over Yasmina:
“prettig in contact”
“zorgvuldig en kundig”
“Yasmina neemt de tijd voor mijn kind en dat merk je “

Op alle behandelrelaties is de beroepscode voor logopedisten van toepassing. U kunt van de inhoud hiervan kennisnemen via de website van de beroepsvereniging van de logopedisten, de NVLF. www.nvlf.nl