Hanneke Erasmus, MSen

” De praktijk in Amersfoort e/o run ik sinds 1996. Inmiddels ken ik veel specialisten, leerkrachten en collega therapeuten, wat overleg of verwijzen makkelijk maakt. Naast de praktijk heb ik ervaring met werken in het ziekenhuis ( KNO-, Neurologie- en Long- problemen) en in het speciaal onderwijs, o.a. als communicatie specialist in cluster 4 (psychische en psychiatrische problematiek) en op Bartimeus ( blinden en slechtzienden). In 2011 haalde ik een Master Sen, aan de Hogeschool Utrecht, waar ik afstudeerde als beeldbegeleider (SSVIB) binnen de route leidinggeven en begeleiden. Verder gaf ik les in het Post-HBO onderwijs, op het Seminarium voor Orthopedagogiek in de masterroutes Remedial Teaching (R.T.) en Autisme Specialist, ben ik actief in kwaliteitsgroepen, voorzitter van het bestuur van LOGOS en ben ik moeder van drie jongens.

Mijn specialisaties in de praktijk zijn stem, adem, taal, o.a. tweede taalverwerving, dysfatische ontwikkeling(DO), autisme, dysartrie en stem- en spraakproblemen bij neurologische en oncologische problemen.

Op alle genoemde gebieden volg ik de actuele ontwikkelingen en jaarlijks diverse nascholingen. Voor de stemproblematiek volgde ik o.a. diverse scholingen over adem en ontspanning  zoals Van Dixhoorn, hyperventilatie volgens C. Lenaerts enz.  Voor zang o.a. de Estill Voice training level 1 &2 en koortraining. Tevens nascholing over genderdysfonie, kinesiotaping bij de stem en adem, reflux- problemen, longziekten, chronisch hoesten, neurologische aandoeningen en diverse stem methodieken.

Verder werk ik al langere tijd met manuele facilitatie van de larynx (MFL), soms ook strottenhoofdmassage genoemd.  Met deze techniek kan de oefentherapie ondersteund worden met handmatige stretch-oefeningen van de strottenhoofdspieren en de spieren daaromheen. Vooral patiënten met slik klachten, globus klachten en met een gespannen stemgeving kunnen hier veel baat bij hebben.”

Amersfoort: hoofdlocatie, Albatrostraat 21
Op maandagochtend en woensdag  bereikbaar op het algemene nummer: 033-4751337 ( tel. bereikbaar van 12.30 – 13.00)

Op overige dagen dagelijks bereikbaar via e-mail: logopedie.extra@gmail.com

wat cliënten zeggen over Hanneke:
” Prettige vrouw, begripvol, hoort meteen wat goed en niet goed gaat. Zeer deskundig”
” zeer professioneel, veel kennis en ruime tools! Ik raad Hanneke bij iedereen aan.”
” geduld, ontspannen. Ik voelde mij op mijn gemak en serieus genomen. Echte specialiste. “

Merel Streefkerk

Logopedist

” Logopedie is een mooi vak en ik schep er veel voldoening in om mensen te kunnen helpen bij zo iets essentieels als communiceren. Ik werk in Amersfoort zowel op de hoofdlocatie als op de Michaelschool. Daarnaast werk ik op woensdag in de dependance in Bilthoven op de school voor kinderen met een vorm van autisme. Ook op de schoollocaties kunnen cliënten van buiten de school terecht. Mijn aandachtsgebieden zijn taalontwikkeling, spraak, autisme en neurologie”

werkdagen:ma-di-wo-do-vr
Amersfoort: hoofdlocatie, Albatrosstraat 21
Amersfoort: 
Van Almondestraat,  Kruiskamp
 Bilthoven: dependance Berg en Bosch 
alle dagen per Whatsapp: 06 – 53 270 225

wat cliënten  zeggen over Merel:
“Merel communiceert helder en weet goed wat ze doet.”
” Echt een professional die mijn dochter meteen goed aanvoelde”

Yasmina el Yaakoubi, MSc.

“Na de opleiding logopedie heb ik de Master Klinische gezondheidswetenschappen afgerond.  Ik werk als logopedist op de hoofdlocatie, op de Zonneparel en op het Fürglerplein, op de Kinderhof / Windroos. Ik zie voornamelijk kinderen en help ouders bij het ondersteunen van de spraak- en taalontwikkeling van hun kind.  “

werkdagen: Maandag, dinsdag  en donderdag 
Amersfoort- Liendert Zonneparel 
Amersfoort- Rustenburg,-Fürglerplein 9
per Whatsapp: 06- 83 50 4901

wat cliënten zeggen over Yasmina:
“prettig in contact”
“zorgvuldig en kundig”
“Yasmina neemt de tijd voor mijn kind en dat merk je “

Thouraya el Betar

“Bij Logopedie-extra werk ik zowel op de Zonneparel als op het Furglerplein als op de hoofdlocatie. Ik werk voornamelijk met kinderen en help ouders bij het ondersteunen van de spraak- en taalontwikkeling van hun kind. Het is zo mooi om van betekenis te kunnen zijn bij de ontwikkeling van kinderen, ouders en kinderen nét dat steuntje te kunnen geven waardoor ze zelf weer verder  kunnen.  En ik zoek daarvoor bij ieder kind steeds de juiste ingang en de meest passende spelvorm. Fantastisch leuke puzzeltjes zijn dat. “
werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 
Amersfoort:, Rustenburg, Furglerplein – Kinderhof 
Amersfoort: Liendert,  Zonneparel
Amersfoort: hoofdlocatie Albatrosstraat 
per Whatsapp: 06- 575 11 770

wat cliënten zeggen over Thouraya:
“ze betrekt ons altijd goed in de therapie”
“duidelijk wat we thuis kunnen doen elke week”
“Mijn kind vindt het erg leuk om naar logopedie te gaan “

Daniëlle Lans-Westerweel

Logopedist

In Zielhorst ben ik op maandag op de dependance op de School de Achtbaan. Op dinsdag werk ik in Liendert op de hoofdlocatie. Ik richt mij in de praktijk op kinderen met taal- en spraakproblemen. Mijn enthousiasme voor het vak is groot. Ik heb zelf ook kinderen en weet hoe belangrijk  het voor ouders is om je kind het beste mee te kunnen geven.   Je taal goed kunnen inzetten om te communiceren is een eerste voorwaarde voor een goede sociaal-emotionele ontwikkeling. Het is fijn om ouders en kinderen daarbij te kunnen ondersteunen.

werkdagen: maandag en dinsdag 
Amersfoort: Zielhorst, De Achtbaan 
Amersfoort: hoofdlocatie 033-4751337
per Whatsapp:06- 302 25 025

wat cliënten zeggen over Daniëlle:
“mijn kind wil altijd langer blijven bij Daniëlle!”
“superaardig”
“Nu weet ik beter wat ik zelf kan doen om  de taal van mijn kind te stimuleren”

Op alle behandelrelaties is de beroepscode voor logopedisten van toepassing. U kunt van de inhoud hiervan kennisnemen via de website van de beroepsvereniging van de logopedisten, de NVLF. www.nvlf.nl